Originally Posted by Pepper:
Nu te mai lua de Death Note  si eu am suspinat intruna de la ep 24 sau 25 pana la sfarsit, dar acel moment nu a insemnat decat o evolutie a seriei nicidecum o schimbare neinspirata.
|
Cum sa fie aia evolutie? In ultima parte e chiar un anime prost, nici nu poate fi vorba de nivelul primelor 24. Dar si primele au destule scapari si sufera de cam multa melodrama. Monster pe de alta parte nu intra in capcana asta, nu e nici prea scurt, e chiar foarte bine construit, are multe personaje destul de bine conturate, nu la fel de carismatice, dar mult mai realiste. Death Note are putine personaje, iar in afara de cele 2 principale toate sunt de umplutura (poate ar mai fi si acel shinigami cu merele, imi scapa momentan numele). In schimb jongleaza foarte bine cele doua personaje, e captivant sa le urmaresti, desi fac multe greseli pe care o inteligenta ca a lor (asa cum e prezentata) nu ar fi trebuit sa le faca. Pe de alta parte Monster are foarte multe personaje, multe dintre ele au o relevanta destul de mare, sunt umane (nu alde Misa), conexiunile intre personaje sunt foarte bine realizate si asta in conditiile in care povestea e mai complexa (desi aparent n-ar parea, tocmai pentru ca Death Note e facut in asa fel incat sa-ti ia ochii). In Monster actiunea evolueaza logic, gradat, asa cum ar trebui sa o faca un thriller de calitate. I se pot gasi si lui unele pacate, dar comparativ cu ce e in piata animeurilor nici nu se puna problema de comparatie.
Legat de Shigurui, n-am timp momentan, de altfel nici n-am mai vazut un anime de vreo 3-4 ani. Nici filme n-am mai vazut prea multe de cand am intrat in "febra" examenelor, cred ca n-am vazut mai mult de 5-7 intr-o luna.