Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 15 Feb 2012, 12:58   #331
Pepper
Guru

Pepper

Shigurui: Death Frenzy (2007)

Review-urile favorabile de pe imdb mi-au starnit curiozitatea si m-au determinat sa incerc acest anime. Primul episod, de-a dreptul socant si enigmatic, mi-au reprimat dorinta de a viziona mai departe. Insa, grafica naucitor de perfecta si pofta mea de cunoastere a culturii japoneze, indeosebi a samurailor, au invins, iar restul e istorie.
Scenariul laconic confera o intensitate suplimentara scenelor incarcate de suspans care te tin cu sufletul la gura; eu cel putin stateam cu ochii tintuiti in monitor fara sa clipesc si de nenumarate ori ma trezeam spunand Omg!Omg! Nu vreau sa dezvalui nimic din poveste, care oricum e fabuloasa, doritorii o pot afla cu propriile simturi; eu vreau doar sa punctez faptul ca povestea in sine te lasa cu furnicaturi, un simt al perfectiunii vizuale satisfacut si o dorinta arzatoare de a vedea mai mult, mult mai mult a se citi manga pentru continuare
Din pmdv, Shigurui reprezinta o opera de arta, o bijuterie printre sutele de anime-uri fara substanta si un omagiu adus poporului japonez care se mandreste cu o istorie bogata demna de invidiat.
Ca informatii suplimentare, seria contine notiuni de istorie japoneza, tehnici de lupta mind-blowing, nuditate si gore.
You'll love or hate it, nu exista cale de mijloc.