Originally Posted by sergiuseling:
În acord se spune clar că datele colectate nu pot fi folosite în alt scop decât cel pentru care au fost colectate.
Și cum acordul e făcut pentru combaterea produselor contrafăcute e evident că datele se colectează pentru acest motiv, orice alt motiv pentru care s-ar folosi datele ar deveni ilegal.
Cât despre urmărire, din câte știu eu providerii de internet trebuie să rețină adresa ta de IP pentru toate conexiunile de internet din ultimele 3-4 luni. Așa că pot ști în orice moment cine este la un anumit IP. Practic deja știu cine ești pe net, doar că nu se folosesc acele informații. În ACTA nu se specifică nimic mai mult pentru urmărirea pe net. Asta e doar la latitudinea țărilor semnatare dacă vor sau nu o urmărire mai amplă, nu face parte din tratat.
|
frate ma uit la voi si ma intreb daca hollywoodul chiar mai avea nevoie de restul de 200 de mii de lobbysti care urla suav la urechile politicenilor din ue. Vad ca o tot dati inainte si clar habar nu aveti ce spuneti - tu sustii ca daca deja providerul iti pastreaza logurile pe 3 luni ( fapt care e relativ dubios ) daca tot se intampla asta e abosolut normal sa fim opaci si sa lasam sa treaca acest acord total ambigu care nu are specificatii clare, dar la care e foarte clar ca lasa interpertarea ca la prima plangere unei entitati comerciale sa poti fi lasat imediat fara posibilitatea de a folosi netul - ca asa vrea muchii companiei y - nu trece prin nici un filtru juridic -e atat de usor de folosit pentru altceva chestia asta incat ...