Motivul principal pentru care ultima parte a concursului a avut audienta mai mica a fost tocmai faptul ca regizorii erau deja cunoscuti. Daca am vazut un film de regizorul X si nu mi-a placut atunci o sa ma supun la chinul de a vedea inca 4 filme de-ale lui de dragul obiectivitatii? Practica a aratat ca nu.
Cred ca am premiat regizorii si orice continuare a acestui turneu in acest format, sau intr-un format apropiat ar fi doar o umbra a celui initial.
FORMAT EXCITING
Eu propun un turneu al nostru, al forumistilor Cinemagia. Oricine doreste, se inscrie doar cu numele sau. Se face o tragere la sorti in care useri inscrisi primesc o pozitie initiala aleatorie. Forumistii 1 si 2 (alesi aleator) propun fiecare un film si se face runda si votarea ca inainte. Castigatorul primeste un punct si are dreptul sa propuna un alt film pentru runda urmatoare (orice film, nu trebuie sa fie de acelasi regizor) in care se va confrunta cu nr 3 din lista forumistilor. Pierzatorul are dreptul sa reintre in concurs, pe ultima pozitie din lista, daca voteaza in 2 runde ulterioare momentului in care a fost eliminat. Concursul dureaza un numar prestabilit de runde, in functie de cati useri participa. La final forumistul cu cele mai multe puncte castiga.
Am prezentat doar ideea centrala, se pot discuta detaliile.
Avantaje:
- Fiecare runda e spontana si exciting. NU se stie dinainte ce regizor/film vor participa. Organizarea devine mult mai simpla, cu atat mai mult cu cat nu se face nici o selectie initiala. Nu trebuie decat forumisti inscrisi si se poate incepe.
- Cand participi intr-o runda iti doresti sa castigi, atat ca sa poti propune un film si data viitoare cat si pentru clasamentul general. E usor sa propui asa intr-o doara 5 filme minore a unui regizor clasic. Cand insa ai doar un film de propus si stii ca depinzi de votul celorlalti useri te gandesti mult mai bine ce i-ar putea atrage.