View Single Post
Old 01 Feb 2012, 09:39   #117
Chambord
x

Chambord

Ca in fiecare an topul Cinemagia rivalizeaza prin calitatea produsului final cu rezultatele sondajelor criticilor profesionisti

Dupa cum anticipam inca de la lansarea lui, Drive avea sa fie un major contender pentru partea superioara a clasamentului. Avea profilul unui film super popular, asa cum au fost la vremea lor Inglorious Basterds si Inception. Ce au in comun aceste filme (si vor avea si viitorii castigatori) ? Evident, ca in rezultatul oricarui sondaj public, abilitatea de a impaca si capra si varza. Sunt suficient de arty / cizelate pentru a-i atrage pe cei mai "experimentati" dintre cinefili si suficient de dinamice pentru a nu-i "adormi" pe cei mai "lenesi".

Dar daca Drive era de asteptat sa faca performanta, surpriza foarte placuta o constituie locul Melancholiei. Si in acelasi timp cea mai mare dezamagire personala e faptul ca nu a luat locul intai. Pentru mine a fost cel mai bun film lansat la noi anul trecut by a country mile. Dar trebuie recunoscut ca e un film mult mai greu ca Drive si implicit mult mai dificil de apreciat. Sigur, fiecare cu viziunea lui, dar cred ca singurul film din acest top de care imi voi "aminti" la vremea Topului 2010s va fi Melancholia. Singurul care m-a dus prin locuri pe unde nu am mai fost (din cel putin 1-2 puncte de vedere).

Diferenta intre primele 2 locuri si restul turmei e enorma, ca punctaj. Doar toate sunt filme apreciate si premiate care isi merita locul.

Un total de 48 de filme au primit cel putin un vot.
23 de useri au votat, record pt sondajul anual

Votantii:
gigabyte sergiuseling Kriss_Kringle anaemona BenPC Pepper omudindulap florryinn buticut Gloria marcusARCUS PoliFanAthic Disciple Chambord MinRep aniela07 crin3l Windom adinachitu Federico mvpsebi Liviu- varu

Last edited by Chambord : 01 Feb 2012 at 09:47.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif