cand am intrat in mica comunitate forumistica am deschis un topic cu o tema interesanta, zic eu : "Inchisoarea, loc al degradarii umane". niciodata n-am crezut ca exista sinonimie perfecta intre inchisoare si un spital de nebuni, fiindca, din primul loc, scapi sigur, dupa ce-ti ispasesti pedeapsa data de judecator, dar, de la ospiciu, cu suguranta, n-ai scapare, pe veci. este o dubla incatusare: camasa de forta sau socurile electrice, ca metode sigure de a te "calma", dar si proprii demoni, propria nebunie, care te tine captiv la randul lor, zadarnicindu-ti fiecare efort de a te elibera de sub tutela lor. daca ar fi sa facem o comparatie intre ele, cred ca inchisoarea, ca loc de detentie, pare o insula exotica, unde stai in vacanta mai mult timp decat de obicei...
remarcabila prestatia Louisei. femeile, sunt un gen aparte de tortionar. cu masca aceea de calmitate pe fata, isi ascundea perfect propria nebunie si placerea pe care o simtea in fiecare minut, de a controla si a dispune dupa bunul plac, de viata bietilor nebuni loviti de soarta.
|