View Single Post
Old 28 Jan 2012, 16:28   #6
MinRep
Legend
 
MinRep
 
Join Date: Jan 2003
Location: Transilvania
Posts: 2,904
Send a message via Yahoo to MinRep
Fallen Angels
La un moment dat, "Fallen Angels" era Wong Kar-Wai-ul meu preferat, dar parerea mea s-a depreciat serios odata cu trecerea anilor. A trebuit sa il revad cu ochi noi pentru turneu si sunt oarecum dezamagit. Ma asteptam sa redescop un film despre care am uitat cat de extraordinar este. In schimb, l-am gasit pe Wong Kar-Wai la apogeul virtuozitatii stilistice. Nu cred ca se poate spune acelasi lucru despre substanta filmului.
Acestea fiind zise, imi place ca "Fallen Angels" este un film pe care, sincer, nu trebuie sa il vezi cap-coada ca sa il intelegi. Poti sa pornesti vizionarea de unde vrei si vei avea o idee destul de clara despre personaje, despre ce se intampla etc. Cele cateva povesti paralele se impletesc destul de bine prin montaj, chiar daca nu neaparat tematic.


The Enigma of Kaspar Hauser
Primul film pe care Herzog l-a facut cu Bruno S. in rolul principal porneste de la o bizara intamplare adevarata, a unui tanar care apare de nicaieri in Nurnberg si le spune oamenilor ca a trait toata viata inchis intr-o celula.
Bruno S. este perfect distribuit si Herzog este regizorul perfect pentru aceasta poveste. Totusi, spre deosebire de cele mai bune filme ale sale, "Jeder für sich und Gott gegen alle", desi are cel mai bun titlu, imi pare unul dintre cele mai conventionale filme din punct de vedere narativ. Lipsesc digresiunile halucinante, twist-urile cu care este tratat subiectul - filmul se deruleaza in mare parte cum te-ai astepta sa se deruleze. Acesta nu este un lucru rau in sine si Herzog compenseaza favorizand jocul unic al lui Bruno S. si cateva scene iesite din comun (precum cea cu gaina), but it's not much...


Vot: Totusi, "Fallen Angels" mi-a placut mai mult
__________________
"And in case I don't see ya: good afternoon, good evening and good night!"
(Jim Carrey - "Truman Show")
http://poisonwhiskey.blogspot.com/
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif