Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 20 Jan 2012, 23:15   #1072
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Originally Posted by Flavio:
Originally Posted by klaudya_e:
Originally Posted by Flavio:
sa iasa mai buna trebuia sa ii faci niste buzunarase in care bagai niste kaiser, si usturoi, apoi bucata de carne o inveleai cu niste felii de sunca si o bagai la cuptor. insa inainte de toate statea la marinat cu vin si mirodenii

pai are deja usturoi. si poate a vrut sa fie doar cu legume. eu am facut cu kaiser si usturoi si stropit cu vin alb(nu l-am lasat la marinat). o sa incerc si cu legume sa vad cum imi iese, mai putin ceapa ca nu-mi prea place
asteptam sa ne spuna zeno ce era in pahare. eu m-am uitat atent si imi pare ca e cola, mai ales ca ma gandeam ca unul dintre pahare apartine unui minor(a)

sa incerci si dupa ce a stat la marinat, o sa aibe un gust mai aparte. atentie la condimentele ce trebuiesc puse pt o marinata...

Salut Klaudia, Flavio,

Pai friptura mea, cea demult "mistuita" ca sa ma exprim arhaic, a fost supusa unui tratament prin impanare cu usturoi (mai precis in locurile unde l-am impuscat pe porc am scos gloantele si am bagat usturoi). Ba chiar am avut grija sa ung carnea si sa o blagoslovesc cu mirodenii si chestii secrete, dupa care am bagat-o in frigider unde a stat sa se patrunda bine (pana a doua zi dimineata).

Am vazut si varianta "capitonata" cu sunca, dar n-am incercat-o inca. Oricum e un pic de "overkill", potrivit mai curand unor ocazii deosebite. Pur si simplu de data asta am avut doi musafiri.

Lichidul negricios din pahare era vin 100%, Cabernet Sauvignon de la crama Murfatlar de langa blocul de visavis si nu Cola. Inca o precizare - din motive legale ma feresc sa invit minore acasa, cu atat mai mult cu cat Cola ingrasa...
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif