Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 17 Jan 2012, 09:24   #1040
Flavio
Senior

Flavio

Smile

Originally Posted by rvn:
ca sa n-o dezamagesc pe Klaudia, o sa scriu cateva sfaturi care sper sa-i fie utile atunci cand va incerca sa faca si ea ciulama, desi, cred ca, nu-i "mare branza". asadar, pui uleiul la incins in cratita sau tigaie, calesti usor cateva rondele de ceapa si adaugi faina, dar n-o lasi sa se rumeneasca, ca nu cumva sa rezulte acel rantas care este gretos si amar. pui imediat apa fierbinte si mesteci continuu, pana se desfac cocoloasele si totul devine ca o crema.ai grija, apa sa n-o pui toata o data, ci treptat, pana sosul capata consistenta dorita. la final, de regula dupa ce opresti focul, adaugi smantana pentru savoare si o culoare frumoasa, dar iarasi ai grija ca sa cumperi o smantana mai groasa, dar nu din aceea care este ingrosata in mod artificial, cu amidon. in ciulama se pot pune bucatile de carne preferata, eu am pus inimi si pipote de pui, fierte in prealabil, dar, ele se pot inlocui cu succes cu alte parti anatomice, inclusiv ciuperci. verdeata nu trebuie sa lipseasca si nici piperul macinat.adevarul este ca, atat sarmalele, cat si ciulamaua, sunt mancaruri delicioase, dar trebuie sa ai ingrediente si "recuzita" adecvate. sarmalele ies excelente in vasul de lut, nu zic nu, dar inchipuiti-va cum ies gatite in cuptorul de pamant, pe jar de coceni sau lemne. ciulamaua adevarata se face cu supa de gaina crescuta in curte, al carui gust, multi dintre voi, poate nici nu-l stiu...

si fiindca pilotul kamikaze zburda de bucurie ca si-a cumparat , in sfarsit, jucaria dorita, adica un wok, ii arat si eu ce ar putea sa prepare in el, numai asa, ca sa-l rodeze, cum ne-a povestit ca are de gand;
Attachment 1712
Attachment 1713
Attachment 1714
Attachment 1715
Attachment 1716
acestea au fost ultimele rezerve existente in frigider/congelator. de maine, chiar trebuie sa-mi urnesc fundul spre piata, altfel,voi fi nevoita sa cersesc...

parerea mea este ca farfuria este prea impopotionata ...decorul tre facut in mijlocul farfuriei sau intr-o parte ca sa aiba un alt aspect si efect asupra ochiului
Flavio is offline   Reply With Quote sendpm.gif