Close-Up(1990)
Nu am vazut Vera Drake,dar am vazut Close-Up si Chungking Express.Nu sunt un fan al filmelor facute de Wong Kar Wai (cu o singura exceptie:In The Mood For Love).Sunt foarte dezlanate si pare sa puna mai mult pret pe estetica imaginilor decat pe orice altceva.Si asta ii iese bine.Dar nu ma uit la un film de 2 ore si jumatate (2046),doar pentru asta.
Cand mi-am cumparat (prost,eu) Chungking Express,ma asteptam la ceva fantastic.Multi oameni imi spusesera "Vai,dar cum este filmul ala!Am stat pana la 3 dimineata treaz ca sa il vad pe CineMax!".
La bonus-uri era doar un fel de prolog,in care vorbea Quentin Tarantino de filmul asta,intr-un fel il lauda.Si am zis "Bai daca zice Tarantino ca e bine,trebuie sa fie bine!".Gresit.M-am uitat la film.Un fas.Foarte frumos filmat,ce-i drept (Christopher Doyle este unul dintre DOP-ii mei favoriti),dar in rest,nimic.
Si acum vreo saptamana,am inceput sa vad Kiarostami.Am inceput cu filmul lui care l-a adus mai aproape de celebritate,intitulat "Close-Up".O capodopera.O poveste aparent simpla,dar cum te pune fata in fata cu probleme acelea,e un close-up in adevaratul sens al cuvantului.Votez pentru CLOSE-UP.
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
|