Da, nimeni n-a surprins mai bine ca Asia "zeitgeistul" romanesc post-revolutionar.
@Federico: Nu intamplator n-am pomenit cuvantul "originalitate". Pentru ca, matematic vorbind (va trebui sa imi scuzati tendinta asta, Federico e filosof, eu sunt inginer

) posibilitatea fizica de a fi original scade direct proportional cu trecerea timpului si aparitia de alte si alte filme. Cu cat "au vorbit" mai multi cu atat creste sansa ca unul din ei sa fi spus deja (poate intr-o alta forma) ceea ce vrei tu, ca artist, sa zici. Am renuntat de mult la a cauta originalitate (nu am nici o cultura atat de vasta incat sa judec originalitatea unei opere. Si cati au o asemenea cultura?)
Cat priveste filme reprezantative pentru vremea noastra, iarasi nu ma hazardez sa le numesc eu pentru ca ceea ce e reprezentativ pentru mine poate diferi de ceea ce conteaza pentru majoritatea, sau pentru elita, sau etc. Dar am postat in topicul "Repere de baza ..." un link imdb cu Filmele Anului (pt mine). Lista aia ar fi un raspuns. Sau, un punct de plecare. Dar cel mai bine cred raspunde topul TSPDT pe care l-am postat ieri in acelasi topic. Contine filme de la inceputuri pana in zilele noastre si e lista suprema (zic eu) de filme mari, reprezentative pentru vremurile cand au aparut (de multe ori chiar
ahead if its time). Filme care sunt importante si azi si vor fi si peste alti ani.