Originally Posted by sergiuseling:
Poate pentru că oamenii vor să fie la curent cu ce se petrece,
|
Ce sa se petreaca? Unde? Tu crezi ca poti afla ceva despre starea lucrurilor in lume la nivel social, politic etc. din filmele care apar in anul respectiv? Inteleg de ce unii ar putea avea iluzia asta, dar cred ca-i doar o iluzie. Sau daca filmul chiar zice ceva despre o anumita tema intr-un context temporal atat de limitat, inseamna ca informatiile alea nu au nicio valoare daca isi pierd valabilitatea atat de repede, de la an la an.
Nu cred ca stiu ce-i aia, dar in ce sens te referi? Ca indivizii extrag niste tendinte comportamentale, sociale etc. de la personajele din film prin care se racordeaza la trendul comun, sau ca mersul la filme noi e chiar moda in sine?
Quote:
dar de preferat tot prezentul e preferat.
|
Da, observ. De ce oare?
Quote:
Chiar și când vrei să socializezi e mai greu să discuți despre chestii vechi.
|
Asta nu e o valoare in sine a filmelor noi. E doar ce punem noi in ele. Pe mine ma intereseaza valoarea in sine a lor. Oricum, e un cerc vicios aici. Oamenii se uita la filme noi fiindca altfel n-au o baza de socializare, si n-au o baza de socializare fiindca societatea deja nu e interesata de filmele vechi.
Quote:
În plus mai există și publicitatea și tot felul de referințe prin publicații la filmele noi care ne fac să vrem să le vedem.
|
De ce publicitatea (in afara de cea direct interesata de vanzarea produsului) incurajeaza consumul de noutati si nu de clasicitati?