View Single Post
Old 08 Jan 2012, 11:44   #4
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Eu am sa votez cu "Ordet", dar nu am timp sa scriu mai mult de doua propozitii pentru fiecare film... So here we go:

Ordet: l-as pune, probabil, intr-un top 20 al celor mai bune filme vazute vreodata. Este un Dreyer tarziu, in care predomina cadrele lungi, deci mai apropiat de "Gertrud" decat de "Jeanne d'Arc", dar la fel de exact in a face "portrete" cinematografice. Am auzit unii cinefili care nu sunt convinsi de "miracolul" din final, dar in ceea ce ma priveste, dupa o ora si jumatate in care Dreyer ataca subiectul din toate punctele de vedere, si-a castigat dreptul sa-si incheie filmul dupa propriile-i convingeri.

The World of Apu: ultima si cea mai buna parte a trilogiei lui Ray - cu aluzii la "Hoti de biciclete" - continua sa exploreze aceleasi teme ca si "Pather panchali" si "Aparajito": familia, India aflata intre traditie si modernism etc. Apu devine, in sfarsit, cu adevarat personajul principal (pana acum fiind uneori eclipsat de parintii sai).

Ghost Dog: a fost prima data cand am auzit de Jarmusch, dar am aflat ulterior ca nu este neaparat cel mai reprezentativ film al sau. L-am revazut ultima oara acum cateva luni (fara legaturi cu turneul) si mi s-a parut un efort interesant de a demitiza si deconstrui un gen cinematografic, dar trebuie sa recunosc ca nu este in aceeasi clasa cu "Dead Man" (sau "Down by Law", for that matter...)

Vot: Ordet
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif