View Single Post
Old 05 Jan 2012, 23:23   #5
Disciple
Guru

Disciple

Uite ca vin sa va contrazic 100% si daca aruncati un ochi la topuri 2011 veti observa ca din partea mea coroana cu lauri revine chiar acestui "A Dangerous Method".
Din punctul meu de vedere, nu consider corecta judecata legata de creatiile anterioare ale unui regizor. Putem sa regretam cu nostalgie un stil si o directie pe care un autor o paraseste in favoarea alteia, dar nicidecum sa raportam direct si ca un criteriu de baza judecata mentionata mai sus.
Eu personal, sunt un mare fan David Cronenberg, este un regizor care ma influenteaza cu fiecare film, cu fiecare vizionare si revizionare a fiecarui ttilul din filmografia sa. De aceea sunt de parere ca perioada lui hardcore a inceput sa ia cu totul o alta turnura de la "Naked Lunch" incolo.
Cronenberg si-a pregatit meticulos drumul, desi violenta specifica primelor filme a fost prezenta si in filme mai cunoscute precum "A History Of Violence" sau "Eastern Promises".
Revenind la "A Dangerous Method" as acorda o bila alba in primul rand jocului actorilor de la cei trei protagonisti pana la alte aparitii interesante cum ar fi Vincent Cassel sau Sarah Gadon.
Se vede ca filmul a avut parte de o documentare minutioasa de la decoruri&recuzita pana la atmosfera si gestica personajelor. Este un film complet de la cap la coada. Nu mai pun la socoteala faptul ca am plecat foarte deprimat de la el si cred ca am prins efectul.
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif