View Single Post
Old 05 Jan 2012, 20:49   #34
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by Twinsen:
Ceea ce atrage oamenii cel mai mult la un post-apocaliptic e disolutia sistemului curent, adica mai simplu faptul ca scapa de indatoririle lor. Elevii nu mai trebuie sa merga la liceu/facultate, adultii nu mai trebuie sa lucreze. Viata se schimba complet, devine o aventura, o sansa sa reconstruiesti totul de la zero! Ei bine titlul de "Tax Payer" se potriveste ca nuca in perete cu toate astea.

First impresion:

Jeeeez, have you seen "The Road"? Aşa se bucură copilul ăla că o scăpat de şcoală sau taică-so de lucru, de numa-numa. (*ironic smile*)
Da, deci, dacă vine apocalipsa şi ca prin minune supravieţuiesc, voi fi cea mai fericită că am scăpat de facultate, nu?
Cred că ceea ce atrage cel mai mult la un film post-apocaliptic nu e disoluţia sistemului curent cât lupta aia pentru supravieţuire. Că nu e totul roz şi limpede, ne luăm de mânuţă, ne reproducem şi în câţiva ani refacem populaţia Terrei. Pentru că, ok, ok... scăpăm de Băsescu, da tot o să murim de foame.

Iar numele ăla chiar asta pare să spună. Că după, ăia care rămân, plătesc... dar hai să o luăm logic strict pe supoziţii, să spunem că filmul transmite următoarele:

1. Apocalipsa va veni din cauza nostră. You know, efect de seră, radiaţii, centrale nucleare, bombe atomice, www3, etc.
2. În urma apocalipsei, rămân câţiva "deştepţi" care...
3. Vor trebui să plătească pentru toate porcăriile făcute de om, din cauza cărora s-a ajuns în acea situaţie.
4. Concluzia: Refacerea acelui sistem de care vorbeai se produce foarte greu tocmai din cauza efectelor apocalipsei. Aici, presupunem că o fi ceva nociv în aer că nu degeaba are ăla o mască de gaze pe moacă (pardon, faţă)

amu' ai înţeles?

Eu am în schimb altă nedumerire: de ce s-au mai inventat filmele post-apocaliptice dacă apocalipsa implică în mod cât se poate de clar, dispariţia umanităţii? Plus că toate filmele de genu au un happy ending (sau cel puţin majoritatea)... No, hay să fim serioşi, ne-o lua God doar pe jumătate dintre noi?
Yeah, yah... i know. the answer will be: For entertaining.

P.S. Nu mai daţi măi cu paru că nu v-aţi născut pui de Einstein. Încercaţi să vă răspundeţi şi singuri la întrebări înainte să le puneţi.