Thread: Drive
View Single Post
Old 03 Jan 2012, 10:47   #132
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Mercutio:

m-am cam plictisit sa tot discut despre Drive si cronicile lui . .
Si eu, recunosc. Dar pana acum a fost interesant.
Quote:
daca pentru tine aceasta asa zisa cronica sau analiza e convingatoarea, daca ai invatat ceva din ea, foarte bine pentru tine
De invatat, ca chesti generale, pot sa zic ca am inteles mai bine ca oricand cum functioneaza un simbol, si cum poate avea sens un film dincolo de realism [nu e nevoie de coerenta in obiectul fizic pe care il contempli, importanta poate fi si coerenta fluxului de idei, imagini si sentimente pe care ti-l declanseaza acesta. De exemplu, in ultima scena dupa despartirea incaieratilor, driver-ul lasa geanta plina cu bani alaturi de cadavru, in mijlocul "pietei". Cam subred, realistic, dar completeaza edificiul intelectual al filmului construit anterior, prin sugestia simbolica a disocierii spiritualului (drieverul) de material (Bernie) si de conditia interioara inerta, cadaverica a materialistului ("the dead cand keep the money" cum spune NilesFiles). Nu spun neaparat ca mecanismul acestei secvente e chiar asta din perspectiva regizorului, sau cat de solid functioneaza. Doar ca mi-a revelat ideea acestui mecanism in general. ]
Quote:
ori extrem de subiective

Well, vorbim despre filme. Dar ia spune, te-ai supara daca si-ar face cont pe cinemagia vo mana de useri de-o asemenea (in)competenta, huh? Nu se compara cu ce avem noi aici.
Quote:
asa ca hai s-o lasam balta ca nu ajungem nicaieri
Pai, ai crezut vreun moment altceva? Asta-i soarta noastra, a estetofililor, nu ajungem nicaieri cu experientelor noastre contemplative si cu discutiile despre acestea, dincolo de autismului lui "just for the sake of it".

Last edited by Federico : 03 Jan 2012 at 11:14.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif