View Single Post
Old 02 Jan 2012, 22:22   #71
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by MinRep:
Really? Eu as zice ca, alaturi de ”Essential Killing”, „Le quattro volte” este singurul film din ultimii ani care se apropie de un cinema ”pur”, al imaginilor.
Dar oricum, sunt multe lucruri de admirat la regia lui Frammartino. Dincolo de sistemul de imagini si „coregrafia” anumitor secvente, acesta are un simt al spatiului, al geografiei (si geometriei) locurilor in care filmeaza, cu satul asezat in „centrul universului” si toate evenimentele avand loc in jurul acestuia. „Le quattro volte” nu este un film experimental, nici un film care se bazeaza pe un gimmick/tertip. In felul sau, este chiar un film narativ. Sau un documentar... Imi place ca nu poate fi incadrat intr-un gen anume.

Mda, nu am eu cel mai fin ochi din lume, dar n-am obsrvat multe din chestiile de care pomenesti. Cel putin nu constient. Insa are un inefabil ciudat filmul, in ansamblu, pt asta i-am dat si eu o mentiune. Dar, nu stiu, unul din criteriile mele este sa vad sudoarea efortului creator al artistului cum se evapora de pe panza. Filmul asta are aerul ala de "ieftin", care pt mine e detul de letal.
"Essential Killing" n-am vazut.

Originally Posted by Twinsen:
Pai tot nu e de gasit nicaieri. In seara asta am incercat Nader And Simin, A Separation. Am rezistat jumate de ora.
Originally Posted by Twinsen:
De exemplu la Melancholia si Incedies le-am dat shift-del pe la jumatate [...]
Din pacate as avea nevoie de o perfuzie ca sa ma uit la un film american despre copacul vietii starring Brad Pitt. It's not going to happen.
Fantastic.
Inconoclasmul tau sparge bariera dupa bariera.

LE:
Originally Posted by MinRep:
Really? Eu as zice ca, alaturi de ”Essential Killing”, „Le quattro volte” este singurul film din ultimii ani care se apropie de un cinema ”pur”, al imaginilor.

Da, sub aspectul asta, ai dreptate. Ca idee, intentie, da. Dar mie mi s-au parut prea saraci imaginile, n-au cine stie ce forta. Si nu ma refer aici la frumusetea de tip Malick...

Last edited by Federico : 02 Jan 2012 at 22:56.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif