View Single Post
Old 30 Dec 2011, 21:16   #4074
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Straight time

Dustin Hoffman il joaca pe Max Dembo,un puscarias care doar ce e eliberat conditionat din puscarie dupa o sentinta de 6 ani.Imediat se simte ca nu e in apele sale si se chinuie in libertate.La inceput el isi doreste sa se integreze in societate dar ofiterul de eliberare conditionata pur si simplu ii face viata amara de la care incep lucrurile sa se duca la vale.
N-o sa mai dau spoilere,insa nu-mi vine sa cred ca e asa de subapreciat filmul asta pentru ca vine dupa 2 roluri de referinta ale lui Hoffman din All the president's men si Marathon man iar cel din Straight time nu e cu nimic mai prejos.
Portretizarea lui Max e una convingatoare care arata dificultatile unui om care desi incearca sa se integreze,ramane un criminal,pentru ca numai asta a stiut toata viata.
Mi-a placut si relatia dintre el si Jenny, pe care nu incearca sa puna presiune ca sa ramana cu el,deoarece stie ca un om ca el nu poate intretine o relatie de lunga durata.Finalul e de asemenea interesant,trimitand subtil sageti catre toate ramurile societatii,care inevitabil contribuie la crearea sociopatilor si a criminalilor.

Nota 8/10