merci, voi verifica lista. am un intreg raft de filme asiatice la movie rental store-ul ce-l frecventez, in care predomina horrorul. insa am retineri in a alege, mai ales la vederea imaginilor de pe coperta, cam dure, cam sangeroase. nivelul de groaza ce poate fi suportat (sau mai bine zis toleranta la groaza) la japonezi e diferit de al nostru, cel occidental. as zice ca e mai ridicat al lor, data fiind cultura deosebita, cu harakiri si sabii de samurai vajaind prin toata istoria lor. si desi pot spune ca sunt fanul filmelor cu samurai, de horrorul joponez, asiatic, nu am reusit sa ma apropii. am urmarit cateva dar mai mult am ezitat, cu toate ca stiu ca e foarte posibil, ca in ciuda (sau in spatele) unor scene cu taieturi de membre sau capuri, cu arterial blood spray, cum se mai spune, sa se ascunda un film de calitate. asa ca lista e bine venita. tipul care e realizat topul pare cunoscator, intr-adevar. a punctat de la bun inceput diferentele intre horror-ul asiatic si cel de la holywood. asta chiar ar putea fi o tema interesanta de discutie.
Last edited by Mercutio : 29 Dec 2011 at 22:39.
|