mi-a venit ideea de a gati la cina ciudatenia asta, care as numi-o "cartofi scobiti cu lingurita, umpluti cu branza si infasurati in costita",in timp ce mi se indoisera ochii de foame pe monitorul computerului de pe birou,pe la orele 6.00 ale dupa amiezii, cand inca mai prestam pentru a creste zestrea din "punguta cu doi...bani".
asadar, am fiert doi cartofi in coaja,dupa care i-am curatat si taiat pe jumatate. i-am scobit,cum am precizat mai sus si i-am garnisit cu nitica telemea uscata (merge si cascaval,dar la mine era musai sa scap de restul de branza din frigider).
apoi, am asezat bucatile la loc si le-am infasurat in bacon feliat subtire.iata rezultatul dupa 30 de minute de stat in cuptor:
IMG_5640.JPG
in timp ce cartofii se rumeneau, m-am relaxat pregatind un sos tartar, special si delicios, care a dat preparatului o savoare de vis. sosul se face usor, cu doua linguri de mustar fin si scumpicel, si 4-5 linguri de ulei, turnat in fir subtire, ca la maioneza. la sfarsit, am adaugat o lingurita de smantana si patrunjel verde, pentru a-i imbogati gustul. exceptional de bun!
IMG_5639.JPG
cred ca salata de varza cu morcov si sfecla rosie pregatita de mine in sezonul muraturilor a completat la fix ceea ce a iesit din doi amarati de cartofi fierti:
IMG_5641.JPG
IMG_5642.JPG
IMG_5643.JPG
P.S. daca nu expira maine baconul, nici prin gand nu-mi trecea sa fac asa ceva!