Thread: Drive
View Single Post
Old 28 Dec 2011, 20:47   #127
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Mercutio:
eu unul, cand se poate, o fac. cand e vorba de filme, muzica, literatura, vreau sa aleg ce e mai bun, pentru ca e posibil, macar aici. cand vreau sa aflu despre cinema, caut cei mai buni autori, ii aleg pe profesionisti. iar Bordwell e unul dintre ei. eu n-am citit decat cateva articole de-ale lui. am gasit la armata salvarii Film art - an introduction, ed. 6, cam uzata, dar buna, cu 3.99$, care asteapta s-o citesc. acuma vei spune ca bat campii, iti recomand autori pe care nu i=am citit inca. well, nu chiar, am citit alte 4-5 carti, de autori francezi, englezi, care il dau drept referinta.

Stiu foarte bine cine-i Bordwell si il respect doar ca nu ma intereseaza de cele mai multe ori chestiile pe care le trateaza el pe site. Sunt prea idiosincratico-teoretico-profesionale, iar daca mi-ar pasa de ele as pune mana pe o carte - daca tot te-apuci de treaba, barim s-o faci ca lumea, nu to fuck around cu articolase de 2 pagini.
Film Art am citit-o deja. Editia a opta. Se gaseste si pe net. Excelenta, insa plicticoasa pe alocuri, fiindca B. se adreseaza celui mai profan dintre profani si vrea sa ia totul de la zero, nelasand niciun detaliu pe dinafara. De departe cea mai misto chestie este problema interpretarii filmului careia i se dedica si un capitol special insa mai sunt atacate pe parcurs si tangential multe altele. Este un pasaj de cateva pagini despre "A Man Escaped" care scruteaza filmul atat de frumos ca aproape m-a facut sa cred ca m-am indragostit de el (de film).

Originally Posted by bremen1980:
Mi-am dat seama ce ma deranjeaza cu adevarat la film .Personajele sunt bine conturate dar relatiile dintre ele sunt artificiale. O lume autista in care nimeni nu are cu adevarat nevoie de celalalt .Fiecare personaj este bine incapsulat precum o (li )monada leibniziana .Relatiile cu cei din jur seamana cu ciocnirile de la bilard .Doar driverul si mamica incearca sa rupa monotonia asta dar nici la ei nu prea vedem tensiuni sexuale care sa rupa masa-doua ca-n ''Postasul suna ... '' .Chiar sarutul ala din lift pare deplasat ,copiat direct din filmele lui N. Corjos. Oameni fara placa de retea .
Cred ca e din cauza logicii de fairy tale care vertebreaza filmul. Trebuie luata ca atare.