Originally Posted by Federico:
In legatura cu prima nelamurire, ma refeream la asta: Nicolas Winding Refn’s Drive is about the rush of movies. It’s about the love a moviegoer has for film and the tragic maze the moviegoer constructs in that love and addiction, placing him on a tense border with reality.
|
Am vazut si eu filmul, intr-un final de an, dar ma abtin deocamdata, in primul rind pentru ca s-a scris enorm de mult despre el.
Federico, nu pricep ce vrea sa spuna pasajul asta si pace. Sint de acord ca in ziua de azi exista o isterie a filmelor si exista isteria de a vedea filme, dar sa spui ca Drive e despre asta e exagerat de fortat, daca acceptam asta acceptam ca e absolut depre orice alta idee ne mai trece prin cap. Pe de alta parte, daca-l punem pe Drive alaturi de alte filme care s-au scos anul asta vedem ca el iese din tipar, pentru ca nu vrea sa impresioneze ca film, pe total, doar in cele citeva scene violente, care nici ele nu se incadreaza in scenele clasice de violenta, tocmai pentru ca in fiecare din ele exista si un alt element: static, romantic sau absurd.
De fapt o sa comentez faimoasa scena din lift

Scazind violenta exacerbata si concluzionarea acelei fete pline de singe pe podea, ramine filmarea si ideea care mi-au placut foarte mult. Triunghiul The good-The bad-And the beauty. Cel bun descopera pistolul celui rau si fractiunea aia de secunda cu gestul de a o proteja pe Irene si felul in care se schimba intensitatea luminii, desi e impotriva logicii, mi-a placut cel mai mult. Sarutul mi s-a parut oarecum exagerat si ca a existat si ca a fost exagerat de lung, chiar daca filmearea era facuta cu incetinitorul, dar scena cu Irene in afara liftului si in afara a tot ce vreti sa mai speculati: rau, violenta, pacat, mi-a placut iar foarte mult. De fapt imaginea aia de parcare, cu rindurile de masini si Irene in mijlocul lor mi-a placut cel mai mult din tot filmul. Carey Mulligan mi s-a parut a fi la fel de neinspirata ca in An education, adica exact aceeasi mimica pe tot parcursul filmului, cu citeva exceptii, daca vreti, dar asta conteaza extrem de putin, pentru ca filmul nu-i facut pentru ea si ea nu aduce nimic in plus, de fapt cred ca cei doi protagonisti au fost alesi foarte bine in contextul respectiv.
Oricum, nu sint interesata sa disec filmul, tocmai din cauza acelui fragment citat, pentru ca nu vreau sa fac parte din isteria de a construi un labirint in jurul filmului asta sau a oricarui alt film.