View Single Post
Old 18 Dec 2011, 20:36   #4
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu stiam exact la ce sa ma astept de la Rebels of the Neon God dupa celelalte doua filme vazute ale lui Tsai, filme care au fost foarte diferite intre ele. Si acesta e foarte diferit de celelalte doua, dar nu mai e atat de diferit fata de cinema in general, e ceva mai cuminte, dar in acelasi timp e un tip de cinema care mie imi place destul de mult, cel al relatiilor reci, al singuratatii in cadrul unor orase aparent aglomerate, unde exista atata lume, dar cu toate astea exista un fel de bariera care ne desparte de ceilalti. Oarecum se asemeana cu filmele lui WKW, adaugand mediul saracacios asemanarea creste si mai mult, dar e o diferenta, exact cea care ma face sa-i iubesc filmele lui WKW atat de mult, motivul pentru care voi vota iar cu el de altfel, filmele sale, desi aparent reci, cu personaje in singuratate si in suferinta, au acel romantism dupa care sunt de-a dreptul nebun. Lucrul asta da o mare caldura filmelor lui WKW sau cel putin asa o resimt eu. Happy Together e poate abia al patrulea sau al cincilea in lista mea, dar distanta nu e foarte mare, fiind de fapt un cerc de 5 favorite (alaturi de in the mood, 2046, chungking si fallen angels). Ceea ce-mi place la Happy Together e si faptul ca face dintr-o relatie gay ceva atat de placut de vazut (no offense to the gay people, doar ca privatul poate fi cam incomod) si de romantic. Desigur, la WKW nu poate fi trecut cu vedere nici soundtrack-ul si modul de filmare, intotdeauna incantatoare.

Vot: Happy Together.

PS: Imi pare rau ca Tsai va fi eliminat, a fost una dintre cele mai placute surprize ale turneului si deja am trecut pe lista inca 3 filme de-ale lui.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif