Originally Posted by cristi88:
de ce doctorii se tot feresc ma de bolnavii de SIDA la internare a? Si aia sunt nuubi intoleranti si semi docti nu ? Discrimineaza nu ?
|
Nu sunt in masura sa raspund pentru ca nu cunosc cazuri. Nu pentru ca n-ar fi, poate sunt, pur si simplu n-am avut niciun contact de genul sau nu mi-a trecut pe la urechi. Insa sunt curios cat de bine informat esti tu sau daca vorbesti doar din imaginatia ta, ca mai tot ce ai zis pana acum in topicul asta.
ptr ca aia in zeci de ani de activitate medicala cunosc foarte bine felul si cat de usor se poate raspandi virusul.
|
Scoateti din minte faptul ca virusul se transmite usor. Nu se transmite usor, ba chiar foarte greu comparand cu majoritatea virusurilor cunoscute.
Plm, oamenii au ajuns sa fie blamati deoarece constientizeaza pericolul si se feresc !
|
E normal sa te si feresti, nu e normal sa ignori pacientul. Iti iei masuri de precautie si sporesti atentia.
Vine unu ca tine spalat pe creier sa ne convina ca putem calca in rahat fara sa ne murdarim.
|
Spalat pe creier cu ce?

Ca pana acum tu esti singurul care are o fantezie bogata
'quote'' cand spun de aia care infecteaza deliberat.
|
Ti-am raspuns, mai citeste o data.
Cum iti explici ma ca acuma homosexualii sunt acceptati la donat de sange desi focarele de HIV au aparut in comunitatile lor ?
|
Ok, ignorant e deja vorba de alint. Acum esti de-a dreptul idiot si nu e o jignire gratuita. Dictionarul si ceea ce tocmai ai zis sustin faptul asta.
Sangelui donat i se fac teste inainte si e verificat pentru HIV, virus hepatic B si C. Exista o sansa sa fii infectat, iar testele sa fie fals negative (statisticile spun ca sansa ar fi cam de 2 la 1 milion), la debutul infectiei, cand esti in ceea ce se cheama "fereastra serologica". Iar lucrul asta se poate intampla indiferent de sexualitatea ta, tot asa cum nici virusul nu tine cont de sexualitatea ta.
E trendy sa fii tolerant fara sa gandesti la rece problema.\
|
E trendy sa vorbesti pe dinafara.
Si repet. Ti-ai lasa copilul la joaca cu unul infectat cu HIV ?
|
Ti-am raspuns, esti cumva robot?
@ana - Termenul SIDA a fost introdus ca urmare a infectiei HIV din cate stiu eu, asa ca s-ar putea sa fie considerat definitoriu legat de virus (desi dupa ce ai citat tu s-ar parea ca nu e). Intr-adevar, dupa titlu cel putin, imunodeficienta dobandita, nu ar trebui excluse alte cauze de distrugere a imunitatii, desi prea multe nu-mi vin prin cap. Chemo e cea mai la indemana si presupun ca trebuie sa existe si vreun tip de cancer care sa scada limfocitele T helper (CD4+). Oricum, ce ai zis mai sus nu cred ca e valabil, adica sa fie cauzat de alte infectii, ca practic cele doua variante de mai sus nu sunt infectii. Dar eu nu vad de ce nu ar putea fi utilizat pentru cele doua situatii, mi se pare chiar logic... sunt curios in ce masura e acceptat termenul in lumea medicala. In Romania ma indoiesc ca se foloseste de exemplu.