View Single Post
Old 08 Dec 2011, 17:55   #3836
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

Nascut in 84, n-am amintiri de la performantele Craiovei...de la finalele Stelei sau de alte performante ale acelei perioade. Insa imi amintesc foarte clar anii 90...cu calificarile pe banda rulanta ale nationalei....cu cateva reusite in Europa ale Stelei...si cam atat! Mai revad pe youtube din cand in cand cele meciuri si tresar si acum la sprinturile lui Hagi, Ilie, Raducioiu si inca mai sper ca Prunea n-are mainile din plastelina la saritura de cap a suedezului...

Apoi am amintirile si mai proaspete in privinta singurei intalniri in cupele europene intre 2 echipe romanesti, Steaua-Rapid in 2006 (da bai nene in era Becali...ca sa vezi), o semifinala a Stelei(pierduta lamentabil dar tot semifinala ramane) si o calificare la Euro 2008 in care nu ne-am facut de ras remizand cu 2 foste si proaspete campioane mondiale si pierzand cu viitoare vicecampioana mondiala.

De ce ne legam cand spunem ca suntem nemultumiti?! Ca n-avem o nationala ca cea a lui Hagi? Total de acord! Suntem pesimisti ca va ma exista o asa nationala sau macar cat de cat pe aproape cu ea? Atunci hai in plm sa o desfintam si sa nu ne mai prezentam. Atunci o sa fi multumit?

Apoi, echipele de club...micile sau fostele mari echipe de club ale Romaniei care cu buget cat salariul lui Raul de la Schalke, mai scot cateodata capul sus...mai castiga un meci in 10 oameni de o maniera categorica...mai bat un Spoting...sau remizeaza cu echipe de pe podium din serie A.

Hai sa le desfintam si p-astea...sa se aleaga praful si de Liga lui bolsevicul Mitica...sa revenim la a bate mingea pe maidan.

Atunci nu o sa ne mai lipseasca nici optimismul si nici pesimismul...n-o sa mai il injuram pe Becali ca ia bani de la botul turmei de oi sa-i bage intr-o echipa izgonita din propia casa de insusi cei care au creat-o...n-o sa mai ascultam circarii la TV sau sa vedem umilinte in direct din partea lui Porlava, Legia, Maccabi sau alte echipe paduchioase...

In acel moment nu vom mai fi o tara de antrenori, ofticosi, carcotasi etc...vom fi doar urmasii unei tari in care lumea murea si inca moare de foame si in care sportul rege, cu investitii ce se ridica la nivelul unei echipe de bowling sau unei federatii de sah din tarile dezvoltate, mai ne tinea tintiti si plini de speranta in fata televizorului sau pe scaunele prafuite de pe stadioane.

Lasand la o parte sarcasmul...e usor sa comentezi din spatele calcultorului si sa spui de ce nu merge o echipa sau de ce nu sunt performante. Sunt curios cati dintre "antrenorii internetului" merg macar odata pe an la un meci de fotbal...sau cati dintre ipocritii care judeca si taie, nu se bucura cand mai obtinem o victorie in Europa...ca apoi sa-si bage si sa-si scoata la primul esec...aceia nu sunt suporteri...sunt varianta de mercenari a suporterului...oameni fara masura si fara prinicpii/caracter/personalitate/respect etc.

Ce nu intelegi tu, e ca mai sunt cate unii, asa fraieri ca mine, care se bucura de 2X mai mult ca tine la o victorie si stiu sa nu faca un dezastru din o infrangere, atat timp cat suntem acolo...in Europa...jucam...alergam...speram, in timp ce vecinii nostri unguri supra-mega dezvoltati pe care din ce in ce mai multi ii ling in cur, se tot chinuie de ani lumina sa mai realizeze ceva notabil in sportul rege.

Vrei finale de UCL...fa bani...investeste...ia-l pe Bursucu din Rusia, da-i 2-3 mil salariu...cumpara jucatori...creste jucatori...fa centre sportive. N-ai bani? Nu vrei sa investesti? Multumeste-te cu ce ti se ofera si lasa pesimismul pentru alte ramuri ale societatii.

Last edited by AndreiStefan : 08 Dec 2011 at 17:57.
AndreiStefan is offline   Reply With Quote sendpm.gif