Am vazut ca va plac retetele puse de mine asa ca va mai pun
Daca pina acum v-am aratat in general ce gatesc pentru altii, mai jos sint poze cu ce maninc eu, nimeni altcineva nu se atinge de asa ceva
Pentru ca iarna nu-i la fel de indicat sa maninci multe salate crude ca vara, si nu numai din motivul asta, sint multe diferentieri care se iau in calcul cind vine vorba despre ce e nimerit sa maninci si ce nu, am facut o salata calda, dintr-o frunza care creste pe-aici, Swiss Chard. De fapt de curiozitate am cautat sa vad daca exista si in Romania si exista.
Se scot nervurile de la frunze, se taie in fisii de 2-3 cm latime si cind apa e in clocot se fierb 3 minute. Eu maninc si crude frunzele astea, de fapt sint foarte sanatoase, pentru ca sint amarui si ajuta ficatul sa se curete de toxine, dar crude le fac doar in smoothies, altfel sint prea tari. Se scot imediat din apa si se pun in alt vas. In mod normal se pregateste salata imediat, intre timp se pregatesc toate celelalte ingrediente, dar eu n-am avut incotro si a trebuit sa le mai calesc putin, pentru ca sa fie calde, asa ca le-am calit impreuna cu niste ciuperci.
Intre timp am taiat niste usturoi marunt, citeva masline si am dat niste brinza pe razatoare, dupa care le-am amestecat pe toate. La sfirsit se pune putin suc de lamiie si ulei de masline.
Simplu si bun. Bon appetit!