View Single Post
Old 03 Dec 2011, 10:05   #25
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by anaemona:
Eu accept ca oamenii nu sint la fel, nu se comporta la fel, atit cei cu handicapuri cit si cei considerati normali, din cauza asta nu-i judec pe nici unii si nici nu zic ca unii au un rol mai mare sau mai mic. De fapt care e rolul meu in societate? Sint utila? Pentru cine? De ce-ar fi rolul meu mai mare decit rolul unui orb?
Prima data spui ca n-am mentionat oarba, acum imi pui in gura lucruri pe care nu le-am zis niciodata. Unde am zis eu ca rolul in societate unui orb e neaparat mai mic ca cel a unui om normal? Sigur ca orbul va fi limitat in multe domenii, de exemplu nu va putea deveni chirurg sau sofer sau multe alte meserii. Pe de alta parte exista orbi care contribuie mai mult la societate decat multi alti oameni normali. Sper ca nu e nevoie sa explic ce e o societate si de ce fiecare dintre noi suntem o parte din ea.
Originally Posted by Windom:
Iar personajul e astfel creat incit nu-ti inspira mila nici macar o clipa. She’s a badass-no-no-nonsense chick, ce pare “cu ochii mult mai larg deschisi” decit taximetristul
Exact, de aici titlul "orbii vede". Iar filmul sugereaza prin intermediul personajului acelasi lucru ca si anaemona, ca orbii sunt de fapt superiori oamenilor normali.
"Listen, jerk-off. I can do anything you can and a lot of things you'll never do. I'm blind, that's all." Mie chestia asta mi se pare falsa.
  Reply With Quote sendpm.gif