View Single Post
Old 02 Dec 2011, 23:23   #20
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by anaemona:
MinRep, tu ai vazut filmele? o sa scrii ceva despre ele? Stiu ca nu e fair sa spun asta, dar timpul pe care-l am sa vad filme e atit de drastic dramuit ca nu vreau sa-l pierd si am incredere in parerea ta
Am vazut in seara asta "The Lonely Wife". Cred ca e unul dintre cele mai bune filme ale lui Ray, alaturi de "Jalshagar" si "Lumea lui Apu". E genul de film care imi place din ce in ce mai mult pe masura ce se apropie de final. Sigur, pune in discutie multe chestii (arta, politica, literatura, traditie, familie, statutul femeii intr-o Indie care se indreapta inspre modernitate etc. whatever..), dar pe mine ma fascineaza modul in care Ray spune acesta poveste. Regia lui este exacta, decorurile sunt folosite la potentialul maxim (in special terasa locuintei in care se petrece majoritatea actiunii), iar vizual filmul este inventiv si dinamic (precum in scena de pe leagan, dar ar fi mai multe exemple). Banuiesc ca solicita un pic de rabdare si atentie, dar nu este deloc o pierdere de vreme... chiar din contra...

"Night on Earth" e un film foarte frumos, chiar daca minor in opera lui Jarmusch. E amuzant, usurel, cu foarte multi actori buni care isi fac fiecare, pe rand, numarul. Also, eu ii vad ecourile sale in toate filme romanesti care au scene care se petrec intr-un taxi.

Sper sa am timp in zilele urmatoare sa elaborez, dar deocamdata votez cu Ray.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif