Tomboy
Am fost sa-l vad la cinema cu un prieten si am fost singurii din sala pana la urma.Asa de deschisi la minte sunt romanii cand vine vorba de filme mai necunoscute dar in fine,sa trecem la film.
Pe scurt,e un coming of age film in care Laure,jucata impresionant de Zoé Héran, este o fata confuza care se da drept baiat dupa ce se muta cu familia intr-un nou cartier.Nu e foarte complex, insa e nostalgic pentru ne aduce aminte de propria copilarie si e greu ca cineva sa nu se identifice macar un pic cu copiii din film.
7/10
The devil's double
Nu stiam nimic despre Uday Saddam Hussein sau de Latif Yahia inainte sa vad filmul.Prezinta pe scurt perioada petrecuta de Latif ca dublura lui Uday.Filmul e facut intr-un stil glossy,usor frenetic care nu da de inteles ca se vrea luat prea in serios.Dominic Cooper face in mare parte filmul, pentru ca e bun in dublu rol, dar cam atat.Dupa ce s-a terminat,am investigat pe google despre Yahia ca sa aflu ca marea majoritate a evenimentelor din in film s-au petrecut si in realitate(dupa spusele lui Yahia),ba chiar au fost modificate pentru marele ecran(ca sa fie mai digerabil) datorita violentei excesive si a barbarismului de care era in stare fiul lui Saddam.E un film decent de vazut seara, dar nimic mai mult,chiar daca este in mare parte inspirat din realitate,asta datorita regizorului Lee Tamahori care ne prezinta personajele destul de haotic.Pentru cei care au vazut filmul si sunt interesati de Uday si Latif sa citeasca articolul
asta pentru ca e destul de interesant .Apropo,Dominic Cooper arata ca Nicolae Guta in anumite scene.
6/10