Cu cat e mai mare si mai globala magaoaia cu atat sedintele sunt mai lungi.
Noi avem una lunara care tine de dimineata pana la pranz -in care chiar nu se spune nimic, dar nimic, dom'le; cica e despre strategia companiei si alte alea -mai multe aflu eu despre companie din revistele economice decat de la sedintele astea.
si mai este sedinta lunara de echipa (si aia de 3 ore), da' acolo nu ai cum sa scapi ca abia te asteapta toata lumea sa-ti sara la beregata.
in plus, mai sunt o carca de alte sedinte facute "on the spot" unde se cearta lumea fara a ajunge la nici un rezultat. eu sunt pe principiul darii de e-mail. cu deadline. ti-l citesti si raspunzi, bine. nu, tough luck. iti gasesti buget ca sa implementam update-ul pe care parca l-ai vrea tu. noi din bugetul de proiect nu mai avem. ca daca nu ai raspuns la timp, noi am dat banii in alta parte, la aia de-au raspuns la timp.
Eu acum sunt numai pe proiecte, ceea ce inseamna ca nu imi apar chestii neprevazute foarte des, asa ca in perioadele mai moarte ma ocup de ce-mi trece mie prin cap si mai fac si o plimbarica prin oras pentru relaxare (ca si asa aici avem mai multa lumina artificiala, ceea ce dauneaza grav bunastarii spirituale).
Dar si inainte era OK, ca noi eram impartiti pe tari. Cand lucram pe Franta, un trai si-o viata! astia si-asa nu misca intre 12 si 2, au si o tona de sarbatori, in plus daca au o sarbatoare in mijlocul saptamanii oricum o leaga de week-end, ca deh... sa le tihneasca. Cu nordicii era putin mai complicat, ca aia munceau nesimtitii, dar tot era bine ca veneau mai devreme la serviciu ca sa nu plece acasa pe bezna totala, asa ca pe la sfarsitul programului puteai sa o stergi si tu la un film de pe la 4...
Si pana la urma, eu sunt de parere ca atat timp cat rezultatele sunt bune, nu vad de ce ar trebui sa-i fortam pe oameni sa stea 8 ore la serviciu.
Dar am lucrat si la multinationale unde abia puteai sa tragi 2 ore ca sa rezolvi si tu o birocratie mica. Multinationale fara nici o sedinta. Dar te trimiteau la tot felul de training-uri, desi tu nu aveai chiar nici un chef de dezvoltare personala, ca doar erai perfect ce naiba!
Last edited by aniela07 : 20 Nov 2011 at 02:07.
|