Originally Posted by dragonfly_drk:
şi dacă nu ai vase de tuc poţi lăsa oala în apă fierbinte la muiat un timp. Nu se supără să stea în chiuvetă şi tu poţi liniştit să te uiţi între timp la serialul favorit. Apoi o iei frumos şi o speli, fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."
|
Da, adevarat, dar detest sa am oale si vase in chiuveta. Uneori e inevitabil, dar totusi incerc sa evit pe cat posibil chestia asta, deoarece serialul meu favorit tine mai putin decat dureaza muiatul.
fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."
|
"Buretele de sarma" este asemeni trupelor de soc ale lui Iliescu - minerii. Cand mijloacele democratice precum muiatul cratitei, emulsia de curatat etc. nu mai fac fata, la cine recurgi?...
P.S. O mămăligă ca la carte e aia pe care o faci şi apoi o poţi "răsturna" pe o suprafaţă plată iar ea păstrează forma vasului în care a fost făcută.
|
Am auzit chestia asta, desi n-am incercat niciodata. Succesul depinde de geometria si dimensiunea vasului precum si de momentul la care se efectueaza operatiunea...
(Ştii tu, ca atunci când erai mic şi făceai castele de nisip folosindu-te de tot felul de recipiente).
|
Cand eram mic foloseam galetusa de plastic STAS 8192/A - 72.
Iar dacă e îndeajuns de moale să o poţi tăia cu aţa, wow, eşti expert.
|
De taiat mamaliga o tai cu aceeasi coarda de pian cu care imi strangulez victimele.
A mea iasă întotdeauna prea tare (din exces de zel, probabil).
|
Hmm, nu indraznesc sa dau sfaturi, dar poate pui prea mult malai...? Just a thought...
Da nu-i niciun bai. De cele mai multe ori mămăliga rămasă de la tocăniţă ajunge trântită într-un bol cu lapte 
|
Buna idee! E gustoasa asa.