Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 03 Nov 2011, 00:06   #815
dragonfly_drk
Guru
 
dragonfly_drk
 
Join Date: Aug 2010
Location: Cemetery
Posts: 2,940
Originally Posted by zeno.marin:
Un alt avantaj al acestei operatiuni usor istovitoare este ca nu ti se lipeste de fund (ma refer la oala) si nu trebuie sa cureti si sa racai dupa aceea cu "buretele de sarma"...

şi dacă nu ai vase de tuc poţi lăsa oala în apă fierbinte la muiat un timp. Nu se supără să stea în chiuvetă şi tu poţi liniştit să te uiţi între timp la serialul favorit. Apoi o iei frumos şi o speli, fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."

P.S. O mămăligă ca la carte e aia pe care o faci şi apoi o poţi "răsturna" pe o suprafaţă plată iar ea păstrează forma vasului în care a fost făcută. (Ştii tu, ca atunci când erai mic şi făceai castele de nisip folosindu-te de tot felul de recipiente). Iar dacă e îndeajuns de moale să o poţi tăia cu aţa, wow, eşti expert.

A mea iasă întotdeauna prea tare (din exces de zel, probabil). Da nu-i niciun bai. De cele mai multe ori mămăliga rămasă de la tocăniţă ajunge trântită într-un bol cu lapte
__________________
music is created by the space between the notes not the notes themselves.
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif