Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by Cristina_:
Cred ca cineva care se respecta mai bine merge cu masina sau cu taxiul.Doar o recomandare.
|
Sa mergi cu taxiul la munca? Nu stiu in ce conditii traiesti tu, dar majoritatea romanilor nu sunt de pe Wall Street. N-am incercat pana acum, dar ceva imi zice ca mai repede ajunge un 41 la destinatie (daca esti pe linia lui) decat masina.
|
Au învăţat autobuzele să zboare? Nu ştiu cum e în Bucureşti dar făcând un calcul simplu, mai ales în aglomeraţia de dimineaţă, un troleu, autobuz, trolebuz, whatever stă mult mai mult în staţie decât în perioadele din zi când nu e aglomerat. Plus că maşinile, taxiurile, etc, se mai pot strecura, o mai pot lua pe străzi mărginaşe, paralele, etc, care nu sunt atât de aglomerate. Şi de multe ori mi s-a întâmplat dimineaţa să fiu în criză de timp, să fie troleele arhipline încă de dinainte să ajungă în staţia de unde mă urc eu, aşa încât nimeni nu mai avea loc să urce iar eram nevoită să merg cu taxiul. Zburam pe lângă troleu şi era şi ieftin. De unde stau eu, până la facultate, plătesc vreo 5 lei. Diferenţă de 1 leu jumate la biletul de bus. Dar fiecare cu norocul lui.
În schimb, cea mai bună soluţie ever, e bicicleta. E şi gratis şi te poţi strecura printre maşini. Şi e o reală plăcere să le faci cu mâna şoferilor care stau de trei ori la un stop şi tu treci pe lângă ei ca fulgerul, nu simţi mirosul de ceapă pe care a ingurgitat-o nu ştiu cine cu o seară în urmă şi nici nu asculţi manelele taximetristului.

(sau dacă aveţi picioare tari şi chef de plimbare, vă treziţi cu o jumătate de oră mai devreme şi mergeţi pe jos. E chiar funny mai ales când ţi-e lene să îţi faci un amărât de abonament şi nu ai niciun leu în buzunar, nici bicicletă la dispoziţie)