View Single Post
Old 29 Oct 2011, 18:59   #55
Federico
Snob Elitist

Federico

Windom, anaemona, strangeti din dinti si infigeti-va picioarele-n pamant. Se pare ca I fell like breaking some hearts this week.
"Exotica"

Meah… pointless & boring movie. Personajele nu sunt interesante, nu trec prin nimic interesant, sau daca s-ar putea argumenta ca trec, de fapt, prin ceva relativ interesant, atunci nu exprima nimic interesant, nu dau semne ca traiesc ceva interesant. Bruce Greenwood cu mutra aia nerasa si cu vocea sugrumata mai mai sa ma faca sa-mi pese de el in scena din toaleta in care digeiul ii intinde cursa. Tipul cu ouale, care timp de vreo ora contribuie la senzatia ca urmaresti doua filme diferite in paralel, cu chiu cu vai reuseste sa atinga un grad de excentricitate perversa incat sa ma-ntreb de vreo doua ori ce-o fi cu el, dar nu suficient cat sa ma faca sa cred ca m-as opri din cascat daca in scena urmatoare ar fi trecut pe sub rotile unui camion de mare tonaj de cateva ori. Acum ma intreb insa: personajul asta trebuia tratat cu acelasi "respect" ca si celelalte personaje peri-centrale? Pt ca io l-am privit tot timpul ca pe un personaj-pion, menit sa declanseze devoalarea unor fatete ale unui personaje cu care ar urma sa-si intersecteze, eventual, destinul. Si cred ca s-a-ntamplat asta din cauza ca filmul chemandu-se "Exotica" , ceea ce conteaza, in primul rand, e ce are legatura cu clubul, iar domnul respectiv neparand sa aiba nici in clin nici in maneca cu localul pt o imensa perioada de timp scursa, l-am tartat - subconstient – in consecinta. Da, pseudo-climaxul filmului e de-un melodramatism de rasul curcilor, iar in ultima scena (care e prima dpdv cronologic) subtilitatea cu care Egoyan o tocilarizeaza contrastant pe dansatoare, punandu-i pe nas lentile grosolane si circulare, aparat dentar in gura, si asezandu-i cositele impletite peste umeri nu se lasa mai prejos. Nu vreau sa ma mai leg - pozitiv – de alte fleacuri precum imaginea si muzica pt ca, pe langa faptul ca m-am saturat s-o fac, incepe sa conteze tot mai putin in ochii mei daca nu este aservita spiritului filmului. (Dar mi-a placut mult melodia de pe genericul incipient, si secventele cu peregrinarile campenesti ale indivizilor care, se pare, cautau ramasitele fiicei lui BG… Aaah, si cele doua moment cu Prokofiev, de la opera – cred ca asta mi-a placut cel mai mult pan’ la urma) Si ca tot veni vorba de fiica tipului (nu ca n-as mai putea dormi la noapte daca n-as afla dar ma rog): era si ea o dansatoare-prostituata, am inteles eu bine?

Originally Posted by MinRep:
E acelasi lucru, dar nu vad de ce sa dam un punct filmului de pe ultimul loc. Ar fi si mai usor de facut calculor final...

Oricum, eu as prefera varianta in care primul loc este avantajat

Da, MinRep, nu conteaza. Nu stiu despre ce avantaj vorbesti.
Dar din punct de vedere logic (si estetic) ai dreptate: e mai "corect " 0-3", fiindca e mai simplu.
Si da, sa fie de saptamana asta.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif