Originally Posted by MariaMona:
si sfecla rosie cleioasa (dupa ce ma chinuisem sa o tai cu razatoarea cu forme .
|
nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa pierd timpul cu razatoarea cu forme.
in schimb, ani de zile am experimentat combinatiile de legume, condimente simetode de conservare.
cred ca sfecla rosie e cel mai usor de conservat. nu-ti trebuie decat un cutit si putina rabdare s-o tai in ce forme vrei tu. apoi, asezi bucatile in borcane, pui o jumatate de lingurita de sare, 3 lingurite de zahar si otet pana la dunga de jos a borcanului. completezi cu apa de la robinet,strangi capacele bine si sterilizezi borcanele 15 minute. uite rezultatul:
IMG_5389.JPG
IMG_5391.JPG
IMG_5392.JPG
am inceput sa fac conserve ghidandu-ma dupa doua carticele pe care le-am cumparat din intamplare, cand eram studenta, chiar din magazinul de la facultate, de unde-mi cumparam uneori si cursurile litografiate.pe vremuri, de la Editura Tehinca, vedeau tiparul excelente carti de specialitate din toate domeniile, inclusiv despre arta gatitului. Mona, daca ai drum prin anticariate, nu ezita sa cumperi astfel de carti, daca iti cad in mana. sunt cele mai utile si valoroase dupa mine. nu neaparat retetele, cat mai ales sfaturile gasite acolo, stiu ca internetul este mult mai facil si la moda, dar crede-ma, daca azi stiu sa gatesc, este in mare parte meritul acestor carti de bucate vechi.