View Single Post
Old 23 Oct 2011, 20:50   #37
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Data viitoare am putea vota in asa fel incat sa ia parte si filmele de top ale regizorilor mai cunoscuti. Chiar mi-ar placea sa revad multe filme de Bunuel, Bergman, Fellini... cu atat mai mult sa le si comentam ceva mai detaliat. In functie de ce vor si ceilalti voi permite posibilitatea de a vota toate filmele lor, iar daca vor iesi cele mai importante titluri nu e nicio problema. La Bunuel a fost si ceva ghinion, din celelalte 4 filme cel putin doua sunt extrem de bune (Viridiana si Los olvidados). Am auzit cuvinte de lauda si despre Nazarin, dar pe ala inca nu l-am vazut. Ideea nu era sa se recurga la filme slabe oricum, in unele cazuri a fost mai mult un pariu. Nu cred ca vreo cineva vazuse inainte filmul lui Bunuel si probabil mai toti ne-am luat dupa nota eronata de pe imdb si premisa interesanta. La Wenders nu-mi dau seama cum a scapat Palermo Shooting, dar la Bergman de exemplu, unde am aplicat aceeasi tactica, filmul inca a fost foarte bun, asa cum probabil va fi si cel din runda asta. De altfel "tactica filmelor secundare" a mai fost aplicata doar la Tarkovsky prin eliminarea lui Stalker (dar ce a ramas e inca foarte consistent), la Wong Kar Wai prin eliminarea In the mood for love (as zice ca filmele ramase sunt de la minim bun in sus), Wenders (Paris, Texas si der...), Herzog (Aguirre, Fitzcarraldo), Lang (M, Metropolis) si, desigur, Bunuel & Bergman de care am zis mai sus. Per total nu au fost scoase foarte multe filme mari, iar din cele scoase cred ca majoritatea au fost deja vazute de multi, de altfel unele chiar au fost votate negativ (Stalker, In the mood for love, Aguirre).

Last edited by Liviu- : 23 Oct 2011 at 21:02.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif