Quote:
exista si niste nuante subtile care ti-au atins niste zone sufletesti care tin de inexplicabil.
|
Sincer la mine gradul de "inexplicabil" din filme e semnificativ mai redus decat vad in general la altii. Nu fiindca as fi eu mai destept, ci pentru ca am o fire extrem de analitica care imi domina impulsurile emotionale (fara a le bloca insa). Da, exista filme care nu stiu de ce imi plac, dar sunt extrem de rare si pe acelea le revad ad infinitum pana cand ori dispare senzatia, ori o inteleg si atunci filmul devine foarte important pentru mine.
Parerea mea e ca va erau simpatici actorii din Kings Of The Road. Ca imaginile alb-negru dau deseori impresia de clasic, de film de arta. Ca un film care arata niste proiectoare de cinema va avea un aer mai profund decat unul care arata un fashion show. Dar eu am vazut exact acelasi core in Palermo Shooting ca in Kings of The Road. Doar mai multa incertitudine si mai multa disponibilitate de a se abandona clipei, cu riscul de a fi ridicol. Ceea ce e un lucru excelent pentru Wenders, care n-a fost nici pe departe asa profund cum se credea.