View Single Post
Old 23 Oct 2011, 09:30   #31
varu
Guru

varu

Nu pot sa ma bag prea mult in discutie ca am vazut Palermo Shooting pana la minutul ... nici macar nu stiu ce minut (pana cand ii explica un mos fotografului fashionist ca Palermo vine din greaca) si am inchis mizeria. Asa ca va rog sa nu imi dati contraargumentul "nici macar nu l-ai vazut pana la capat si vorbesti". Stiu si eu ca nu l-am vazut pana la capat. Am avut asa o senzatie de fals si de gaunos si de kitsch ca n-am mai putut sa continui.
Mie nu imi vine sa cred ca acelasi creier care a facut "Kings of the road" a putut sa faca "Palermo shooting". Eu l-am propus pe Wenders, eu am propus "Palermo Shooting" fara sa il vad inainte pe principiul care s-a urmarit cand s-a facut turneul asta "sa vedem si filme mai putin cunoscute ale marilor regizori". In cazul "Palermo Shooting" am cam dat-o in bara.
Mie nu mi s-a parut ca seamana cu o brosura turistica. Mie primele xx minute mi s-au parut ca seamana cu un videoclip al lui Pitbull. E adevarat ca nici macar n-am ajuns pana in Palermo.
Dar fashionistul ala cu figuri de discoteca si aere de mare patron care cica are crize existentiale mi s-a parut de un umor penibil involuntar. Asta e echivalentul masculin al lui Jenny Lopez cand isi arunca bratara, se urca in decapotabila si se gandeste la ce-i cu viata asta. Manechin chinuit.

Twinsen, altfel nu stiu cum sa-ti explic ce am simtit, poate prin analogia asta:
Diferenta dintre "Kings of the road" & "Palermo Shooting" e ca diferenta dintre "In the mood for love" si un film romantic cu Jennifer Lopez. In ambele filme e vorba de romantism, daca e sa reduci filmul la idee si sa extragi ideea din film si sa dezbraci filmul de stilistica si de nuante si de 'atacul' filmului asupra sensibilitatii tale.
Poti sa explici clar, coerent de ce ti-a placut "In the mood for love"?
Eu zic ca poti, dar nu ai fi 100% sincer pentru ca exista si niste nuante subtile care ti-au atins niste zone sufletesti care tin de inexplicabil. Pentru alea e greu sa folosesti cuvinte. La fel a fost si cu "Kings of the road" pentru mine. In schimb inexplicabilul magic nu exista in "Palermo Shooting" pentru ca nu ar avea cum. E plat, fals, imbecil, artificial, necredibil etc etc etc. Ca un videoclip al lui Pitbull.

Da stiu, vorbesc cam mult despre un film pe care nu l-am vazut pana la capat, am recunoscut asta de la inceput ca sa preintampin teme de discutie de genul asta.

Last edited by varu : 23 Oct 2011 at 10:21.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif