View Single Post
Old 23 Oct 2011, 08:35   #29
aniela07
Guru

aniela07

Filmul lui Kiarostami surprinde modul implacabil in care viata merge mai departe, chiar si dupa cele mai mari tragedii. Detaliile care sugereaza restaurarea normalitatii sunt neasteptat de umane: un wc (pana la urma, nevoile umane de baza nu sunt schimbate de suferinta), un meci de fotbal, spalatul rufelor etc. Filmul pare sa se desfasoare in acelasi timp in care cei 2 isi termina calatoria, timp in care sunt surprinse diverse scene minore, dar pline de umanitate. Un film sincer.

Desi ideea din Palermo Shooting, cu procesul de constiinta pe care si-l face fotografulsi intalnirea cu moartea, ar putea da un film bun, nu stiu ce naiba a fost in capul lui Wenders cand a facut Palermo Shooting... In afara de muzica, nimic nu a iesit bine in filmul asta: personajele sunt lesioase, dialogurile, mai mult decat plictisitoare, relatiile dintre personaje, fara substanta. Wenders era posedat de demonul neinspiratiei cand a filmat asa o bazaconie. Dar, pentru Paris, Texas si Alice in den Staedten, l-am iertat si am dat shift del la chestia asta. A trebuit chiar sa verific pe youtube daca nu cumva am download-at eu altceva, ca nu-mi puteam crede ochilor...

Vot, clar: Kiarostami.
aniela07 is offline   Reply With Quote sendpm.gif