View Single Post
Old 22 Oct 2011, 11:58   #35
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Asta era un raspuns la ideea lui Federico cum ca daca am dezbraca unele filme de estetic n-ar mai fi foarte diferite de altele. Vezi si completarea adusa dupa mesajul pe care l-ai citat. Nu ma uit la filme neaparat pentru a vedea imagini frumoase, ci mai degraba pentru idei, dar pur si simplu ador cand vad un film extrem de frumos vizual. Si cand zic frumos vizual nu ma refer la Sucker Punch sau Transformers, alea sunt spectaculoase vizual, imaginile alea nu-mi transmit frumusete. Nu ma refer nici la ineptii de genul Enter the void, nici pe ala nu-l consider frumos, pentru ca estetica la care ma refer eu transmite ceva, dar apeleaza la receptorii senzoriali, ii gadila, descarca dopamina (sigur ati simtit cum se descarca dopamina in momente artistice intense) si e peste cerebral in sensul ca e inexplicabil. Oricum nu cred ca am vazut vreun film in care cele doua elemente, esteticul si povestea, sa nu se completeze intr-o anumita masura. Pana la urma un film estetic transmite acel "higher meaning", acea idee, intr-o forma mai mult sau mai putin cerebrala. Exprimarea mea a fost foarte nefericita mai inainte. Vroiam sa fac o diferentiere si am scris prostii.

LE: raspuns la mesajul lui Twinsen.

Last edited by Liviu- : 22 Oct 2011 at 12:03.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif