View Single Post
Old 22 Oct 2011, 10:39   #32
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Mercutio:
Fa rost de o carte de limbaj cinematografic sau estetica a filmului si o sa te lamuresti.
Originally Posted by Federico_07_Jun_2010,_18:22 :
Adineauri am terminat capitolul "Montajul" din "Limbajul cinematografic" al lui M.Martin
http://www.cinemagia.ro/forum/showpo...&postcount=204
Am mai citit si Grid Modorcea. Se pune?
Miscarea de la stanga la dreapta e fireasca, e similara scrisului, miscarea de la dreapta la stanga e stanjenitoare, anormala, intr-un plan. In filmele lui Hitchcock baietii buni intra prin stanga, ce rai prin dreapta. Un personaj privit de sus pare mic, neajutorat, unul privit de jos e amenintator, puternic. Un close-up transmite emotiile personajului mai intens decat un un plan general. O focala lunga da impresia de ingramadeala, o focala scurta creaza spatiu. O profunzime mica concentreaza atentia asupra detaliului, un unghi oblic transmite confuzie, ambiguitate, etc., etc., efectul kuleshov, si altele. Toate astea apartin limbajului cinematografic, esteticii filmului
WOW! Suna oribil! Ce clisee ingrozitoare!!! Iti dai seama ce s-ar intampla daca chiar ar asculta lumea de ele?! Toata lumea?! Sa le ia ca litera de lege? Moartea termica cinemaului! Eu am mai spus-o: nu sustin problema pe care-o discutam aici! Mie-mi place estetica in general, doar ca nu sunt un dogmatic, imi pun intrebari. Iar in legatura cu cele enumerate de tine mai sus nu sunt de acord de nicio culoare. Daca e ca estetica sa aiba un rol meritoriu in cadrul filmului ea trebuie sa fie neaparat originala. Cele enumerate de tine or fi mers cand erau proaspete, dar nu se poate sa ne mai agatam de ele si astazi. Auzi: baietii buni intra prin dreapta!! Dumnezeule, ce preposterozitate!!! Cum sa iei de bune enormitatile astea?!
Puiu al tau
Repet: unde am spus eu ca sunt fan Puiu?!

Originally Posted by varu:
.. fara acelasi buget de marketing si strategie de promovare. Cred ca 80% din succesul unui film ca numar de spectatori tine de marketing si promovare

Chiar daca ramanem in zona auteur, tu chiar crezi vreodata ca filme ca alea de mai sus sau si mai rau, filme de Kaurismaki, Dardenne, Tarr etc. se vor apropia ca numar de spectatori de un film al lui Scorsese?
In cate cinematografe si de cate proiectii ale filmelor regizorilor de genul asta ai auzit tu prin Romania?
Pai de ce nu sunt promovate?!
Se stie ca nu merita. Si cu o campanie agresiva gen Avatar, receptia nu ar spori cantitativ intr-un grad considerabil. Pt ca n-au ambalaj stralucitor, nu sunt frumoase in sensul omului sarac cu doxa, sunt incofortabile, daca nu chiar dureroase.
Originally Posted by varu:
Tu unde ai vazut toate filmele astea, pe ecran la cinema?
Oui.

PS: Mercutio, sper sa nu te deranjeze modul meu de a intra mai tare la minge. Stii ca nu-i nimic personal. Never was. Never will be.

LE:
Originally Posted by Windom:
(Ne) foloseste fiindca exista.
Ain't that the truth?!

Last edited by Federico : 22 Oct 2011 at 10:42.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif