Originally Posted by Federico:
Originally Posted by Chambord:
Eu cred ca Puiu n-are bani sa-si cumpere o camera mai buna. Daca se da iar drumu la credite sau ii aduce Mosh Guerilla una o sa-i placa sa faca filme frumoase va zic io. O sa zica da-te bah mosh Lazarescule din cadru ca-mi blochezi lumina care cade pe floarea din mana la robotzelu ala gri perlat.
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_law
|
Treaba de filosof. Cand nu-ti dai seama care-i stanga si care-i dreapta zi-i
lege si da-i numele tau. Aa, si sa nu uit sa scot limba. There it is:
Alrite, lemme just break it down 4 ya all:
Cristi Puiu, asa ne-idiot cum e el, e si el om. Deci tre sa manance si el. Pentru asta tre sa aiba bani. Deci tre sa vanda ceva. Ce poate el sa vanda ? Filme. Cui ? Pai nu romanilor, in nici un caz, lor nu le trebuie filme romanesti, viata lor e un film romanesc. Atunci strainilor ? Da, dar de care filme le plac strainilor ? Paaai, cu bataie, cu actiune, cu FX, cu de astea. Da, dar astea presupun niste production values iar Cristi Puiu (si altii ca el) nu au bani sa faca din astea. Atunci filme frumoase, malickiste, tralala. Pentru astea tre sa ai echipament iar asta dracu sa-l ia costa si el bani nenorocitu. Ex ipotetic din viata de zi cu zi: Eu, userul Chambord am facut niste poze. A facut si userul varu niste poze si le-a postat pe blogul lui. Cand te uiti la ale lui iti vine sa plangi (nu, e de bine), la ale mele nu iti vine sa plangi. Sa zicem ca am pozat acelasi lucru si l-am incadrat la fel. De unde diferenta de efect ? Culorile in pozele lui spun mult mai multe, sunt mult mai alive, te atrag inauntrul imaginii, te cuceresc. Parca esti colo. La ale mele parca te uiti la televizor. Deci echipamentul conteaza foarte mult si asta costa iar Cristi Puiu nu are bani. Pentru ca e un roman sarac ca si noi toti (mai putin varu care isi ia aparate k lumea

) Atunci ce ar putea sa atraga un strain la film ? Sa-l faci sa se simta bine cumva, sa-i gadili ego-ul. Si te apuci frumusel si faci un film minimalist si mizerabilist care se petrece pe vremea comunismului sau imediat dupa, si filmezi tot felul de ready-made-uri ca alea oricum nu costa, ca porcul de strain capitalist sa fie miscat si sa zica: Uite dom'le romanii ajtia saracii ce viata grea au avut si au si ce suflet sensibil sunt eu ca ma uit la filmul asta plicticos si mi-e mila de ei. Problema lui Cristiu Puiu e ca el nu e idiot. Si din cauza asta dupa ce a facut un film si a vazut ca a tinut si toti criticii straini l-au aplaudat, s-a apucat sa faca altul aproape la fel, numai ca de 2 ori mai lung si cu el insusi in prim plan ca sa mai faca niste economii. Si surpriza ! Mai putin de jumatate din criticii aia care i-au dat standing ovation la primul au mai pus botul.
Intrebare: ia ghiciti cum va fi urmatorul film al lui Cristi Puiu si ce receptare critica va avea ?
Left or right ?