Originally Posted by Twinsen:
Nu, problema e ca ideea in sine e simpla - dupa un dezastru viata merge inainte. Daca era o ideea complexa, de exemplu ca efectele unui dezastru sunt deseori mai mari decat ar trebui din cauza lipsei de pregatire, atunci ai putea face un film care sa demonstreze ideea asta. Dar cand ideea in sine a filmului e banala, atunci iti mai ramane sa faci ceva cu personajele sau cu stilul. Si dupa cum am spus, eu sunt mai interesat de fond decat de stil, asa ca de asta ziceam de personaje.
|
A doua idee e la fel de banala ca prima. De altfel orice simplificare, orice rezumare a unei idei o banalizeaza intr-o anumita masura. Ideea e importanta atunci cand i se da un context in care sa i se arate intensitatea, puterea, veridicitatea. Conteaza mai mult modul in care e tratata ideea, nu ideea in sine. Daca ideea e buna, dar e tratata prost si filmul va fi prost pentru ca nu va reusi sa transmita nimic. Daca ideea e tratata bine poate sa fie ea oricat de banala cand o scrii pe hartie, dar prin experimentarea ei capata un sens mult mai profund. Cand am spus tratare nu am intrat la stil, ci sunt inca la fond.