Originally Posted by Federico:
Tie-ti place arta de bun simt, ortodoxa, care te rasplateste destul de imediat, palpabil si fara prea multe echivocuri. Filmele care reusesc sa impace si capra si varza. (Scorsese, Coppola, Kubrick, Park Chan Wook etc.
|
Not at all. Nici unul din regizorii pe care i-ai mentionat nu imi place prea mult si nici stilul lor. Imi plac filmele care au ceva interesant (pentru mine) de transmis. Nu ma intereseaza ca e simplu, complicat de bun simt sau nu. Nu imi plac filmele create de dragul imaginii sau de dragul unei originalitati care nu are nimic de zis. Regizori preferati: Shunji Iwai (care cu siguranta nu trebuie judecat doar dupa Love Letter, saptamna viitoare All About Lily Chou Chou o sa lasa multi oameni scratching their heads), Il-gon Song (un necunoscut

), Jin-ho Hur (al semi-necunoscut), Kar Wai-Wong, Eric Rohmer. Dupa cum se vede, prefer asiaticii.
Originally Posted by Federico:
Cred ca mai ai o problema si cu filmele vechi in general. Poti sa-mi spui, te rog, care sunt cele mai vechi 5 filme pe care le consideri capodopere?
|
Fanny & Alexander (1982)
L'amour, l'apres midi (1972)
Au Revoir Les Enfants (1987)
Burnt by the Sun (1994)
Swallowtail (1996)
Da, se pare ca in general prefer filmele mai noi. Dar pe de alta parte, foarte putine filme le consider capodopere, deci nu prea am avut de unde alege.
Quote:
Cum adica sa o faci sa mearga? Si cu personaje si fara personaje ideea ramane aceeasi.
|
Nu, problema e ca ideea in sine e simpla - dupa un dezastru viata merge inainte. Daca era o ideea complexa, de exemplu ca efectele unui dezastru sunt deseori mai mari decat ar trebui din cauza lipsei de pregatire, atunci ai putea face un film care sa demonstreze ideea asta. Dar cand ideea in sine a filmului e banala, atunci iti mai ramane sa faci ceva cu personajele sau cu stilul. Si dupa cum am spus, eu sunt mai interesat de fond decat de stil, asa ca de asta ziceam de personaje.