Originally Posted by anaemona:
Eu nu prea iti dau dreptate aici. Poate asta e si ce ma impiedica sa asimilez filmul. Eu nu vad iubirea ca pe o frumusete exterioara, tocmai ca o vad intuitiva si cu manifestari multiple, chiar in cazul iubirii materne, paterne, fraterne
|
Nici eu nu vad iubirea
numai ca pe o frumusete exterioara.
Dar cred ca asta poate fi considerata una din fatetele ei.
Originally Posted by anaemona:
si nu mi se pare Cassavetes cerebral, cel putin nu in filmul amintit. In cazul lui nu am compilat informatia, ea s-a sedimentat intuitiv si abia gindindu-ma la ToL am avut revelatia.
|
N-o fi
A Woman Under The Influence cerebral ca
JFK sau
Zodiac, da' sigur e mai cerebral decat
The Tree of Life.
Originally Posted by Mercutio:
S-a amintit de complexul lui Oedip aici. Mie mi se pare o gaselnita chestia asta. Nu se poate ca intr-un film relatia mama-fiu sa fie putin mai apropiata ca imediat apare Oedip. Daca si aici putem vorbi de complexul lui Oedip, in filmul Ma mere cu Isabelle Huppert despre ce mai vorbim?
|
Cred ca lumea avea in minte cealalta fata a complexului cand a pomenit de Oedip: resentimentele si frustrarea in fata severitatii si autoritarismului tatalui.
Originally Posted by Mercutio:
Se vede ca e bine asezat din punct de vedere material, insa nu pare a fi prea fericit. E la varsta crizelor existentiale.
|
Eu cred ca Jack adultul "simbolizeaza" (detest cuvantul asta!) starea de fapt a epocii moderne in viziunea lui Malick, care in esenta se reduce la faptul ca: reusitele exterioare si progresul tehnologic nu reusesc sa compenseze alienarea de sacru a omului, pe care au adus-o colateral.