View Single Post
Old 18 Oct 2011, 11:53   #43
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by anaemona:
Eu nu prea iti dau dreptate aici. Poate asta e si ce ma impiedica sa asimilez filmul. Eu nu vad iubirea ca pe o frumusete exterioara, tocmai ca o vad intuitiva si cu manifestari multiple, chiar in cazul iubirii materne, paterne, fraterne
Nici eu nu vad iubirea numai ca pe o frumusete exterioara.
Dar cred ca asta poate fi considerata una din fatetele ei.
Originally Posted by anaemona:
si nu mi se pare Cassavetes cerebral, cel putin nu in filmul amintit. In cazul lui nu am compilat informatia, ea s-a sedimentat intuitiv si abia gindindu-ma la ToL am avut revelatia.
N-o fi A Woman Under The Influence cerebral ca JFK sau Zodiac, da' sigur e mai cerebral decat The Tree of Life.

Originally Posted by Mercutio:
S-a amintit de complexul lui Oedip aici. Mie mi se pare o gaselnita chestia asta. Nu se poate ca intr-un film relatia mama-fiu sa fie putin mai apropiata ca imediat apare Oedip. Daca si aici putem vorbi de complexul lui Oedip, in filmul Ma mere cu Isabelle Huppert despre ce mai vorbim?
Cred ca lumea avea in minte cealalta fata a complexului cand a pomenit de Oedip: resentimentele si frustrarea in fata severitatii si autoritarismului tatalui.
Originally Posted by Mercutio:
Se vede ca e bine asezat din punct de vedere material, insa nu pare a fi prea fericit. E la varsta crizelor existentiale.
Eu cred ca Jack adultul "simbolizeaza" (detest cuvantul asta!) starea de fapt a epocii moderne in viziunea lui Malick, care in esenta se reduce la faptul ca: reusitele exterioare si progresul tehnologic nu reusesc sa compenseze alienarea de sacru a omului, pe care au adus-o colateral.

Last edited by Federico : 18 Oct 2011 at 11:55.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif