View Single Post
Old 18 Oct 2011, 05:46   #42
anaemona
Guru

anaemona

Originally Posted by Federico:
Dar daca ar fi totusi sa explic cumva momentul asta, as zice ca se potriveste cu pretentiozitatea de alfa si omega a proiectului lui Malick, iar un citat care in ochii tai are o asemenedea greutate e la locul lui din start. (Dar bine'nteles, cel mai bine pica la final )

Daca era la inceput cred ca nu-i ceream justificare Oricum, nu vreau sa ma mai leg de citatul ala, las timpul sa mai treaca, sa ma mai modeleze si o sa vad mai incolo cum o sa mi se mai para.

In plus la in plusul precedent: tematica Frumusetii (sustinuta vizula) abordata cu asupra de evidenta e inextricabil legata de te tematica Iubirii; nu exista una fara alta. Prin simpla si devastator de puternica senzatie de frumos pe care ti-o inspira filmul (vizual) orice are legatura cu iubirea se potriveste manusa. Cassavetes, ca-l pomenesti, iti transmite asta "argumentat" , mai cerebral, punand personajele la munca... Malick o face mai poetic, mai muzical; "mesajul" sau nu e palpabil logic, ci contemplativ. But anyway, ia non-sequitur-ul asta logic ca pe o licenta poetica/artistica. Zic si eu.

Eu nu prea iti dau dreptate aici. Poate asta e si ce ma impiedica sa asimilez filmul. Eu nu vad iubirea ca pe o frumusete exterioara, tocmai ca o vad intuitiva si cu manifestari multiple, chiar in cazul iubirii materne, paterne, fraterne si nu mi se pare Cassavetes cerebral, cel putin nu in filmul amintit. In cazul lui nu am compilat informatia, ea s-a sedimentat intuitiv si abia gindindu-ma la ToL am avut revelatia.

LE:
Originally Posted by anaemona:
. Eu vreau sa traiesc impreuna cu personajele alea si sa simt odata cu ele.
In every single movie? Nu e loc pt ambele genuri?
Inotdeauna tre' sa fie filmul centrat pe actor? Sau pe poveste?

Haha, m-a cam luat valul pe sus aici, adrenalina la maxim. Nu, nu in fiecare film si nu trebuie sa fie centrat nici pe actor, nici pe poveste. In functie de film, de stare, ma las purtata pe aripile lui sau nu, dar pot foarte bine sa vad filme contemplative, fara pic de actiune, uite 5 dedicated to Ozu ar fi un exemplu destul de drastic, m-am lasat purtata de camera aia unde a vrut ea de parca ar fi fost un film facut chiar de mine si doar il revedeam si rememoram. In cazul lui ToL ori el nu m-a ridicat ori eu n-am avut puterea sa ma desprind de canapea