dupa ce s-a terminat aceasta corvoada, nu-mi mai simteam spatele si degetele, dar nu m-am dat batuta.
urmeaza partea finala, asa ca nu era sa ma inec ca tiganul la mal. cu ultimele puteri, am pus ceapa la calit in oloiul unde am finalizat zacusca.
IMG_5308.JPG
apoi, rand pe rand, am asezat ardeiul, suc de rosii, iar ardei, vinetele, din nou ardei si suc de rosii...am amestecat tot timpul cat a fost pe foc si am pus sarea treptat, gustand din ea, ca nu pun prea multa. am facut greseala intr-un an de a pune toata sarea o data, am trantit prea multa si zacusca a iesit potroaca. cred ca daca o tineam 10 ani , nu se strica!
IMG_5311.JPG
asa arata produsul final...
asezat frumos in borcanele. mici, de regula..
IMG_5313.JPG
IMG_5315.JPG
si fiindca mi-a mai ramas putin suc de rosii, am gasit o rezolvare si pentru el.cele cateva rosii pe care le mai aveam in frigider, le-am asezat frumos in 4 borcane si am turnat restul de suc peste ele. iarna, este excelent pentru prepararea ciorbelor, supelor sau pentru sosurile numai bune cu friptura sau peste prajit..
IMG_5316.JPG