Originally Posted by BenPC:
Revin la intrebarea mea din ultimul post, daca acceptam ideea ca violenta in filme este pe un trend crescator atat prin frecventa cu care este folosita cat si prin felul explicit si aproape real in care este redat intrebarea este unde se va ajunge in viitor in special cu noile tehnici de filmare sau grafica generata pe calculator ?
|
Eu as zice ca e doar o tendinta trecatoare si nu vad vreo problema in asta. E adevarat ca 3D-ul si HD-ul fac ca imaginile sa para mai realiste. Insa calitatea detaliilor vizuale e doar un element din multitudinea celor de care depinde intensitatea unei scene cu violenta, calitatea ei. In definitiv totul se rezuma, zic eu, tot la talentul autorului. Scena din Le chien andalou cu taierea globului ocular, scena dusului din Psycho sunt greu de depasit chiar in prezent. Impresioneaza inca pe cei care le vad pentru prima oara. Mai mult decat atat, in unele filme se utilizeaza imaginatia spectatorului pentru a transmite sentimente de spaima si teroare. Deseori mai intense decat imaginile explicite.
Exemplu: care din imaginile urmatoare vi se pare mai de groaza?
Mie a doua. Macar in prima stim cu cine avem de-a face