cred ca la sectiunea aceasta,dar s-ar putea sa ma insel, cineva se intreba mai demult,intr-un topic deschis, chiar asa: avem nevoie de filme, de subiecte care sa socheze?
buna intrebare, dupa parerea mea,mai ales ca de cele mai multe ori,socantul in filme este similar cu violenta.
vrem sa impresionam spectatorul? daca da, violenta este cel mai la indemana si sigur ingredient pentru a capta atentia si a mentine adrenalina la cote inalte. este adevarat ca uneori tendinta de exagerare in scene sau efecte violente poate plictisi sau induce ideea de neverosimil,dar este scuzabil daca dupa ce tragi linie, filmul a atins scopul dorit.
ne place violenta! e un mod de viata pentru unii si incep sa cred ca devenim imuni la agresiunile de orice fel. daca in viata reala avem aceasta capacitate de adaptare la tot ce ne "violeaza",filmele violente, chiar si cele pline cap coada de astfel de scene, pot fi privite ca mici "piscaturi"....
exista insa o oarecare sensibilizare a spectatorului. cei care sunt victime ale violentei in viata reala, nu cred ca pot suporta sa vizioneze un film cu scene care le amintesc de propria suferinta....
parerea mea este ca violenta este suportabila din punct de vedere vizual,in filme, atata vreme cat spectatorul este constient ca totul se intampla acolo, numai pe ecran si asa trebuie sa ramana.
Last edited by rvn : 10 Oct 2011 at 20:37.
|