Nu pot sa zic ca sunt un gore hound dar nici nu ma rusinez cand violenta contribuie cu ceva intr-o anumita scena,fie ca vrea sa socheze sau sa fie realista.Tin minte ca citisem in cronica lui Emanuel Levy care zicea ca Bonnie and Clyde a schimbat cursul cinema-ului american prin faptul ca a avut curajul sa arate scene de sex si violenta mult mai explicite fata de cum erau.Acelasi lucru se poate spune si despre The Wild Bunch cum ai mentionat si tu.Mie mi se pare ca Tarantino si Scorsese reusesc sa o scoata la capat cu violenta pentru ca nu arata numai sange si alte artificii tehnice,dezvolta si personajele in asa fel incat sa ne dam seama ce ii face sa actioneze/comporte in modul respectiv.Exemple de "asa nu" pot sa zic ca sunt Law abiding citizen care nu numai ca are personaje slab dezvoltate si care isi joaca rolul cu dezinteres dar are si o cantitate enorma de violenta gratuita care nu ajuta filmul deloc.Tot aici l-as include si pe Takashi Miike,desi am vazut doar 3 filme de-ale lui dar au fost de ajuns ca sa-mi fac o parere despre el.Aici presimt ca o sa vina Liviu sa ma contrazica pentru ca mi-a dat impresia ca e fan dupa discutia care am avut-o despre 13 Assassins.
Nu stiu daca ar mai trebui mentionate si filmele horror americane care de fapt sunt doar gore si cam atat
De ani de zile sunt catalogate drept "horror" cand ele de fapt sunt bazate doar pe sadism si violenta gratuita.Rar gasesti in zilele astea un film horror care sa se axeze pe suspans ca-n vremurile bune.Totusi a devenit greu sa surprinda un film de genul pentru ca spectatorii stiu toate trucurile din meserie deja.